Kantoor Markthuys WFO

Markthuys_WFO - 01-1

Ja, hallo spreek ik met de interieurontwerper van StylingCentraal, het zit namelijk zo ik ben kleurenblind en weet niks van inrichten, zou jij eens kunnen komen kijken naar ons leegstaand kantoorpand, we zouden het graag willen om turnen naar flexibele werkplekken? en zo begon het eerste contact via de telefoon.
Tja waar begin je dan, eerst maar eens langs en horen wat de klant te vertellen heeft en hoe ga je eigenlijk om met kleurenblindheid. Het antwoord was heel simpel de klant vond het prima om als uitganspunt de kleuren van het logo te nemen, die hij overigens niet goed kon zien. Blauw wordt zwak waargenomen en groen gaat meer naar het grijs wist hij mij te vertellen. Verder was het fijn als er gebruik werd gemaakt van de bestaande bureaus en bureaustoelen.
Eerst maar eens een moodboard maken, aan de hand van dat moodboard en een nieuwe indeling zijn we aan de slag gegaan. Het gehele pand moest een inspirerend, out of the box kantoor worden, warm en vol energie. Buiten werd naar binnengetrokken, de boom werd geformeerd rondom een pilaar die uiterst storend was in de ruimte. Hierdoor zorgde de  boom voor een mooie vlakverdeling die doorloopt in het tapijt van Desso en de muur. De bureaus werden op een soort eilandjes geplaatst door te wisselen van tapijt kleur. Op de achterwand is behang gebruikt van Melissa Peen genaamd New Nature.
De koperen bol lampen zijn van Zuiver en deze zijn groepsgewijs opgehangen hierdoor krijg je wat warmte en geborgenheid overigens komt de koperen kleur weer mooi terug in de bureaubladen. Er is een zitje met twee fauteuils gecreëerd met een zelf gemaakte salontafel waar ook weer de kleur blauw van het logo in de pootjes zijn verwerkt. In de vergaderruimte zijn er groen details zoals plantjes op boomstammen en de kleur groen van het logo in een kleurvak achter de tafel verwerkt. In de koffiekamer is er een kleurvak blauw van het logo aangebracht op de muur. Alle verdere accessoires werden in dezelfde kleurstelling doorgetrokken, zelfs het bloemstuk op de pilaar bekleed met boomschors en gemaakt door mij, is hierop aangepast

Markthuys_WFO - 14-3
Markthuys_WFO - 09-2-1
Markthuys_WFO - 05-1
Markthuys_WFO - 03-10
Markthuys_WFO - IMG_0126